Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
 
 
 
 
 
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Villa Nina | Βίλα για Ενοικίαση Σκόπελος


Η Σκόπελος είναι ένα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, το δεύτερο νησί στη σειρά μετά τη Σκιάθο. Στα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Πεπάρηθος και έχει έκταση περίπου 96τετρ. χλμ. Οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού μένουν στην Χώρα της Σκοπέλου. Το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό είναι η Γλώσσα η οποία εξυπηρετείτε από το λιμάνι «Λουτράκι».

Το χωριό Γλώσσα είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, χτισμένος αμφιθεατρικά, με πλακόστρωτα δρομάκια και πολλά μαγαζάκια στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.
 
 
 
 
 
 
 
Απο αξιοθέατα, η Γλώσσα, διαθέτει 2 λαογραφικά μουσεία, το μοναστήρι των Ταξιαρχών το οποίο αποτελεί ένα μνημείο αξιοθαύμαστο για τον επισκέπτη, το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη γνωστό από την ταινία ΜΑΜΑ ΜΙΑ και φυσικά οι πολύ όμορφες παραλίες οργανωμένες και μη οι οποίες μπορούν να μαγέψουν τον επισκέπτη.

Για τους γευσιγνώστες, η Γλώσσα, διαθέτει πολλές επιλογές στο φαγητό, παραδοσιακά ταβερνάκια, ποιοτικά εστιατόρια, ψαροταβέρνες, μεζεδοπωλεία και πολλά καφέ τόσο στη Γλώσσα όσο και στο Λουτράκι που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Γλώσσα.

Η γύρω περιοχή, τόσο στη Γλώσσα, όσο και στο Λουτράκι παρουσιάζει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού σε πολλά σημεία της υπάρχουν αρχαίοι πύργοι, αναλήμματα και κτιριακές εγκαταστάσεις, διαφόρων εποχών της αρχαιότητος.

Στην Σκόπελο μπορείτε να φτάσετε από την Σκιάθο, το Βόλο, τον Άγιο Κωνσταντίνο, την Κύμη Ευβοίας, το Μαντούδι Ευβοίας, τη Θεσσαλονίκη και την Γλύφα με πλοίο ή Δελφίνι.
 
 
 
 
 
 
 

Η χώρα της Σκοπέλου είναι χτισμένη αμφιθεατρικά είναι γραφική και αποτελεί από μόνη της ένα αξιοθέατο και έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Είναι παραδοσιακή νησιώτικη πόλη με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και όμορφα καλντερίμια.

Στα αξιοθέατα της Σκοπέλου περιλαμβάνονται το Μουσείο (Σπίτι) του Παύλου Νιρβάνα, η Παναγίτσα του Πύργου στην άκρη του λιμανιού, το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη στο Καστρί όπου γυρίστηκε η ταινία mamma mia, το Δρακοντόσχιμα, το Λουτράκι που αποτελεί το πρώτο λιμάνι της Σκοπέλου και άλλα πολλά αξιοθέατα.

Μπορεί η Σκόπελος να μην είναι τόσο "κοσμοπολίτικη" όσο η Σκιάθος, υπερτερεί όμως σε φυσική ομορφιά, άλλωστε αυτός είναι και ο βασικός λόγος που προσελκύει πληθώρα τουριστών κάθε χρόνο.

Αν σχεδιάζετε να επισκεφτείτε το νησί ετοιμαστείτε να μαγευτείτε  από τη φυσική του ομορφιά αλλά και από τα υπέροχα παραδοσιακά εδέσματα. Η πασίγνωστη σκοπελίτικη στριφτόπιτα, ο ροφός στιφάδο, τα κοχύλια και πεταλίδες με ρύζι και το χταπόδι με χόρτα είναι μερικά από αυτά. Αξίζει επίσης όσο θα είστε στο νησί να κάνετε και μία ημερήσια κρουαζιέρα στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου.

 
 
 
 
 
 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
για να κάνετε κράτηση ή για οποιαδήποτε απορία σχετική με τη βίλα και το νησί μας.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ